علت زود خراب شدن تلویزیون پلاسما
اگر عنوان این نوشته آیا تلویزیون های پلاسما زود خراب می شوند؟ را صحیح بدانیم قبل از هر چیز این سوال پیش می آید که از بین تکنولوژی های تولید تلویزیون کدامیک بهتر است ؟ ال سی دی ؟ ال ای دی ؟ یا پلاسما ؟
علت زود خراب شدن تلویزیون پلاسما
در مجموع جواب همه این سوال ها یکی است و آن این که : تکنولوژی های مختلف تولید تلویزیون یعنی پلاسما ، ال سی دی که در مسیر پیشرفت به تلویزیون های ال ای دی تبدیل شده اند و یا حتی کسانی که از ویدئو پروژکتور بعنوان تلویزیون استفاده می کنند نسبت به هم برتری ندارند بلکه با هم تفاوت دارند و ویژگی های هر کدام از آنها برای یک شرایط خاص مناسب است. ایجاد و دیده شدن تصویر در تلویزیون های ال ای دی نیازمند نور بک لایت است و همین نور زمینه باعث می شود تا در این تلویزیون ها رنگ سیاهی مطلق وجود نداشته باشد. پنل این تلویزیون ها در مقابل ضربه بسیار آسیب پذیر و شکنده هستند اما در عین حال بسیار سبک بوده و انرژی کمی مصرف می کنند و در نتیجه گرمای کمی هم تولید می کنند اما در مقابل تلویزیون های پلاسما سنگین تر هستند و گرمای بیشتری تولید می کنند اما پنل آنها عموما دارای محافظ صفحه است و به سادگی آسیب نمی بیند و از همه مهمتر اینکه رنگ مشکی آنها از درجه خلوص بالایی برخوردار است.البته در بین عموم متداول شده که در صد خرابی در تلویزیون های پلاسما بیشتر از تلویزیون های ال ای دی است که اگر نگاهی دوباره به آمار بخش تعمیر تلویزیون در تبریز داشته باشیم به نتیجه ای معکوس می رسیم که البته جوانب مهم دیگری هم دارد.
همانطور که در نوشته های پیشین هم گفتیم پنل تلویزیون پلاسما از پیکسل های حاوی گاز نئون و زنون تشکیل شده که طی عملیات بسیار پیچیده ای پیسکل های پنل طی فرایند شارژ و دشارژ شدن پنل رنگ های مختلف را تولید می کنند. روند تولید تصویر در تلویزیون پلاسما از آنجایی به بخش خدمات پس از فروش و تعمیر تلویزیون ارتباط پیدا می کند که در این تلویزیون ها برای بایاس و تغذیه پنل تلویزیون و بردهای راه انداز آن به ولتاژهایی با دامنه بالا نیاز است که این ولتاژ بالا باضافه توان تلفاتی بالایی که این بردها دارند باعث می شود که حرارت زیادی در طول زمان کار دستگاه تولید شود و همچنین قطعات خاص استفاده شده در این بردها و نحوه طراحی و چیدمان قطعات باعث می شود تا در صورت ایجاد خرابی عداد زیادی از قطعات آسیب ببینند.
ز نگاه فنی و در بخش تعمیر تلویزیون پلاسما در بردها Y و X این تلویزیون ها معمولا تعداد زیادی قطعات الکترونیکی به نام ترانزیستورهای FET و قطعات دیگری بنام IGBT استفاده شده که با ولتازهای بالایی (مانند VS به میزان حدودا 170 تا 210 ولت در مدل های مختلف و VA به میزان 55 تا 75 ولت در مدل های مختلف) بایاس می شوند، حرارت بالایی تولید می کنند و در هنگام خرابی معمولا گروهی خراب می شوند. اهمیت حرارت تولید شده بوسیله قطعات در آنجاست که همانطور که در قبل هم توضیح داده ایم بنابر یک اصل ساده الکترونیکی قطعاتی که گرمای بیشتری تولید می کنند بیشتر هم خراب می شوند. حرارت تولید شده در بردهای Y و X به مرور زمان باعث لحیم سردی مدار می شوند که خود عاملی است برای ایجاد تولید حرارت بشتر و سوختن قطعات.
ساختار تلویزیون های پلاسما اساسا با تلویزیون های ال ای دی تفاوت دارد. ساختار پنل و نحوه تشکیل تصویر در آن ، بردهای راه انداز پنل و روش کار آنها ،نحوه پردازش تصویر و حتی شکل و مقدار دامنه و جریان ولتازهای خروجی برد پاور همه و همه با تلویزیون های ال ای دی تفاوت بنیادی دارد. پس طبیعی است که در این شرایط تعمیر تلویزیون پلاسما کاملا با شرایط تعمیر تلویزیون led متفاوت باشد. در چندین نوشته راجع به تعمیرات تلویزیون پلاسما و شرایط خاص آن صحبت کرده ایم و به طور خلاصه عرض می کنیم که روش تعمیر تلویزیون های پلاسما در نمایندگی های تعمیرات مانند ال جی یا سامسونگ بیشتر بر اساس تعویض کامل بردهای y و x است که هر چند در بیشتر از 90% خرابی ها هم همین دو برد آسیب می بینند اما طبیعتا هزینه این تعویض به مشتری تحمیل خواهد شد مشتری که شاید در بیشتر موارد به دلیل قیمت پایین تر تلویزیون پلاسما به سراغ خرید آن رفته است.
1 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
بسیار عالی و کاربردی بود و با متن ساده و خلاصه هم قابل فهم … سپاس