تمیز کردن صفحه تلویزیون LED و LCD
باز هم نزدیک عید نوروز شد و سیل درخواستها به مراکز تعمیرات تلویزیون جهت دریافت اطلاعات مختلف در مورد تعمیر پنل تلویزیون که البته در موارد زیادی به نیاز به تعویض پنل تبدیل می شود.
تمیز کردن صفحه تلویزیون LED و LCD
در بخش های مختلف راجع به ایرادهای مختلفی که در پنل تلویزیون های ال ای دی و ال سی دی ایجاد می شود صحبت کردیم و گفتیم که آبخوردگی پنل تلویزیون به یکی از ایرادهای متداول در بخش تعمیر تلویزیون تبدیل شده است. همچنین گفتیم که یکی از علت های اصلی آن نفوذ مایعات مختلف بعنوان یک رسانا به داخل تلویزیون و ایجاد اتصالی در بخش های مختلف پنل تلویزیون است. طبق آمار عموم ایرادهایی که در بخش پنل تلویزیون ها ایجاد می شود به صورت دستی ایجاد می شود و این یعنی اینکه بر خلاف ایجاد ایرادهایی که در اثر استهلاک در تلویزیون ها ایجاد می شود ( هر چند در بخش جلوگیری از ایجاد ایراد در مورد آنها هم زیاد صحبت کرده ایم ) بسیاری آنها قابل پیشگیری هستند و آنهایی که یک بار با مشکل در پنل تلویزیون خود مواجه شده اند بسیار بهتر این جمله را درک می کنند که پیشگیری از ایجاد ایراد بهتر از تعمیر است.
در سایت ها و وبلاگ ای مختلف در مورد تمیز کردن تلویزیون مقالات بسیار زیادی نوشته شده که عموم ما فکر می کنیم همه آنها را بلدیم و البته که بسیاری از این نوشته ها صرفا کپی های بی ارزشی هستند که از روی هم نوشته می شوند و شاید کپی کننده آنها اصلا نداند که ماهیت پنل تلویزیون بسیار مقاوم است به نحوی که در بخش تعمیرات تلویزیون led و lcd عموما از تینرهای 10000 و 20000 برای تمیز کردن آن استفاده می شود و تنها نقاط مشخصی از یک پنل تلویزیون ال سی دی یا ال ای دی که شاید مجموع مساحت آن در کل پنل به یک سانتی متر هم نرسد در مقابل ورود مایعات حساس هستند. از آنجا که هدف اصلی ما در این نوشته پیشگیری از ایجاد نیاز به تعمیر تلویزیون در تبریز است سخن را کوتاه می کنیم و برای چندمین بار آموزش نحوه صحیح تمیز کردن تلویزیون led و lcd را بیان ساده می کنیم :
برای تمیز کردن تلویزیون، آن را خاموش کنید و صبر کنید تا خنک شود.
در عموم شرایط نگهداری حتی اگر هفته ای یکبار تلویزیون را تمیز کنید گرد و غبار آن به حدی نمی رسد که مشکلی ایجاد کند پس نسبت به تمیزی آن خیلی حساس نباشید و در عموم همین موارد هم هیچ نیازی به استفاده از پاک کننده های مختلف مثل اتک و رایت و … نیست و تنها یک دستمال خشک و نرم کفایت می کند.
اگر با لکه های مقام روبرو شدید باز هم سعی کنید که با همان دستمال خشک مشکل را برطرف کنید.
تنها وقتی مجبور شدید از مواد پاک کننده کمکی استفاده کنید و حتما حتما و فقط و فقط آنها را روی دستمال اسپری کنید آن هم به مقدار بسیار کم و فقط محل لکه مقاوم را بکشید نه سر تا سر پنل تلویزیون را.
بعد از استفاده از دستمال و مایع با یک دستمال نرم و خشک دیگر به سرعت محل را خشک کنید.
هر چند گفتیم که روی دستمال اسپری کنید اما باز هم به شدت مراقب باشید که مایع از دستمال شما سرازیر نشود یا به اصلاح شره نکند.
اگر به هر دلیلی شاهد ورود حتی کسری از یک قطره آب و یا هر مایع دیگری حتی اگر مواد فرار مانند الکل به داخل تلویزیون بودید از روشن کردن تلویزیون ، خشک کردن آن با سشوار ، وارد کردن کاغذ به محل ورود مایع و کارهای مشابه به شدت خودداری کنید و بدانید که تجربه های قبلی این اقدامات ناموفق بوده و سر انجام برخی از آنها به تعمیر تلویزیون با هزینه های بسیار بالا ختم شده است.مطمئن ترین و ارزانترین اقدام در این زمان تماس با متخصصین است و تنها هزینه آن باز کردن صحیح و خشک کردن آن که شاید در مقایسه با هزینه تعمیر پنل تلویزیون حداقل نسبته یک به ده را داشته باشد.
یکی از اقدامات دیگری که در صورت ایجاد آبخوردگی باعث گسترش ایراد می شود تست های پی در پی تلویزیون است تا شاید خود به خود درست شده باشد. بدانید که هیچ خرابی بدون اقدام مناسب تعمیر نمی شود و این تست ها بدلیل انچه که ایجاد سولفاته در محل ورود مایع خوانده می شود و این سولفاته رسانا است حتی بعد از خشک شدن مایع هم می تواند به پنل تلویزیون شما آسیب جدی بزند.
تعمیر پنل تلویزیون ال ای دی و ال سی دی به یکی از زیر شاخه های مهم در بخش تعمیر تلویزیون بدل شده و با تغییراتی که تولید کنندگان جهت جلوگیری از ایجاد آبخوردگی پنل تلویزیون انجام داده اند بسیار ظریف تر شده است و همه این ها برای جلوگیری از اتفاقی است که به سادگی می توان از وقوع آن جلوگیری کرد.
هرگز مایع تمیز کننده را مستقیما به صفحه اسپری نکنید: پاشیدن مستقیم مایع تمیزکننده روی صفحهنمایش دستور بسیار خوبی برای پیدایش یک فاجعه است! اگر کمی دقت کنید در بروشور تمامی محلولهای تمیزکننده نیز اسپری روی دستمال پاشیده میشود و هیچگاه این محلولها را نباید مستقیما روی صفحهنمایش اسپری کرد.
همان طور که میدانید یکی از مهمترین ویژگیهای نمایشگرهای امروزی برخوردار نبودن از قاب یا صفحات محافظ است. بهعبارت دیگر هرچه این دستگاهها پیشرفتهتر میشوند قسمتهای اضافه در آنها کمتر شده و ظرافت آنها افزایش مییابد. در چنین شرایطی اسپریشدن محلولهای مایع روی صفحهنمایش موجب میشود تا محلول براحتی از قاب باریک کنار صفحه به لایههای داخلی نمایشگر نفوذ کرده و مایع به سرعت در کل سطح زیرین صفحهنمایش پخش شود. یکی از نمونههای بارز نفوذ مایع به لایههای تصویر در نمایشگرهای LCD، پیدایش لکههای سیاه وحشتناک در گوشههای تصویر است. اگرچه این لکهها ممکن است خیلی کوچک باشند، اما شانس تبخیرشدن آنها بدون برجای گذاشتن اثر معیوب روی نمایشگر تقریبا صفر است!
هرگز از الکل یا محلولهای آمونیاکی استفاده نکنید: همانطور که گفتیم نباید محلول تمیزکننده را مستقیما به صفحه اسپری کنید، اما این بهآن معنا نیست که شما مجاز به اسپریکردن هر محلولی روی دستمال هستید! بسیاری از کاربران شیشهشورهای معمولی را برای تمیزکردن انواع شیشه و دیگر موضوعات شبیه به شیشه مورد استفاده قرار میدهند! توجه داشته باشید که صفحهنمایشگرهای LCD و تلویزیونهای HD با شیشه پنجره تفاوتهای بسیار زیادی دارد. این صفحات در برابر مواد شیمیایی مقاوم نیستند و ممکن است با یکبار تماس با مواد شیمیایی بهطور کامل صدمه ببینند. برای جلوگیری از بروز این مشکلات هیچگاه از محلول شیشهپاک کن، محلولهای دارای الکل و دیگر محلولهای آمونیاکی استفاده نکنید.